brokone5

brokone5

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Miodownik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ja do ciasta użyłam budyniu z Winiary

Miodownik

Składniki:

Miodownik

 

  • Ciasto:

 

 

  • Masa:

 

 

  • Krem:

 

  • budyń śmietankowy z cukrem ugotowany według przepisu na opakowaniu
  • 30 dag masła
  • powidła

Sposób przygotowania:

Miodownik
Posiekać nożem masło, połączyć je z resztą składników ciasta. Zagnieść, podzielić na trzy części, włożyć na 30 minut do lodówki. Dwie części rozwałkować, upiec kolejno w temperaturze 180*C (koło 30 minut). Trzecią porcję ciasta rozwałkować. Przesmażyć składniki masy, rozsmarować na surowym placku, upiec (około 20 minut). Zimny budyń utrzeć z masłem. Dwa gotowe placki posmarować powidłami i kremem, ułożyć jeden na drugim, przykryć plackiem z masą orzechową. Owinąć folią, schłodzić w lodówce.