Miodownik z kremem budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny placek nasączany koniakiem na miodzie

Miodownik z kremem budyniowym

Składniki:

Miodownik z kremem budyniowym

 

  • Składniki:
  • 45 dag mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 20 dag cukru
  • 1/3 kostki margaryny
  • 15 dag miodu
  • 1/4 litra i 4 łyżki mleka
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • kostka masła
  • kieliszek koniaku

Sposób przygotowania:

Miodownik z kremem budyniowym
Przygotowanie:
10 dag cukru,margarynę,miód oraz 4 łyżki mleka podgrzać na małym ogniu.Mąkę wymieszać z ostudzoną mieszanką i sodą.Zarobić twarde ciasto.Podzielić na 2 części.Każdą rozwałkować na placek o średnicy około 26cm i piec przez 25-30 minut w 170 s.c.Z reszty mleka i proszku budyniowego ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem i połączyć z zimnym budyniem.Placek posmarować połową kremu,przełożyć drugim i posmarować resztą kremu.