mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Miodownik z polewą czekoladową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto miodowe przekładane kremem budyniowym ;)

Miodownik z polewą czekoladową

Składniki:

Miodownik z polewą czekoladową

 

 

  • Krem:
  • 3 szklanki mleka
  • 15 dag masła
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 6 łyż. kaszy manny

 

  • dżem lekko kwaskowaty np. z czarnej porzeczki
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Miodownik z polewą czekoladową
Ciasto: Z podanych składników wyrabiam gładkie ciasto i dzielę je na 4 części równe. Piekę na lekko złoty kolor 4 placki w temp. ok. 160-180 st.C
Krem: Kasze mannę gotuję na mleku dodając cukier waniliowy. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę i ostudzoną kasze dodaję do utartego masła.
Składam ciasto: 1 placek, dżem, trochę kremu; 2 placek, krem; 3 placek, dżem, trochę kremu; 4 placek.
Wierzch ciasta dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.