patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Miodowo-Chrzano Szynka Duszona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealna Szynka Wielkanocna z nutką słodko pikantną

Miodowo-Chrzano Szynka Duszona

Składniki:

Miodowo-Chrzano Szynka Duszona

 

  • 1 kg Szynki bez kości
  • 3 Łyżeczki miodu lipowego
  • 3 Łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki chrzanu ostrego
  • 2 cebule
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka Vegety
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka pietruszki suszonej
  • ½ łyżeczki czosnku suszonego
  • 1 łyżka oleju
  • Naczynie żaroodporne z przykrywką

 

 

Sposób przygotowania:

Miodowo-Chrzano Szynka Duszona
•Szynkę myjemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym. •Wszystkie składniki łączymy i dolewamy olej •Szynkę wkładamy do marynaty i pozostawiamy na ok. 20 minut w lodówce. •Po upływie 20 minut wkładamy szynkę do naczynia żaroodpornego ,jeśli zostanie nam marynata zalewamy nią mięso. •Całość wkładamy do piekarnika na 180 . C na ok. 80-90 minut .Ja ustawiam piekarnik na pieczenie góra –dół ,bez termo obiegu. •Szynkę możemy podawać od razu po upieczeniu albo na zimno.

Tagi:

beza szynka bezy