Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Miodowo-czekoladowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Muffiny słodzone wyłącznie miodem. W środku są puszyste i wilgotne, po prostu rozpływają się w ustach. Bardzo smaczne do popołudniowej kawy:)

Miodowo-czekoladowe muffiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miodowo-czekoladowe muffiny

 

Sposób przygotowania:

Miodowo-czekoladowe muffiny
Miód wlać do garnka i rozpuścić razem z masłem. Odstawić do przestudzenia. Mąkę, sodę i kakao wymieszać w miseczce. Do przestudzonego miodu wbić jajka i zmiksować. Wsypać suche składniki i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wlać do foremek, u mnie duże muffiny. Piec w temperaturze 180*C przez około 25-30minut. Smacznego!
Miodowo-czekoladowe muffiny
W garnku miód rozpuścić z masłem na małym ogniu.
Miodowo-czekoladowe muffiny
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki.
Miodowo-czekoladowe muffiny
Do przestudzonego miodu wbić jajka i zmiksować.
Miodowo-czekoladowe muffiny
Do masy wsypać wymieszane suche składniki.