Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Miodowo- musztardowe skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Miodowo- musztardowe skrzydełka z kurczaka

Miodowo- musztardowe skrzydełka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Miodowo- musztardowe skrzydełka

 

  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1 łyżka bardzo drobno posiekanej natki pietruszki
  • 6 ziaren angielskich
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • woda

Sposób przygotowania:

Miodowo- musztardowe skrzydełka
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, musztardą i miodem. Kolendrę i ziele angielskie ucieramy w moździerzu, dodajemy do pozostałych składników wraz ze słodką papryką, natką pietruszki, cząbrem, imbirem, chili, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, dodajemy odrobinę wody, aby powstała nam dosyć gęsta pasta. Oczyszczone skrzydełka obtaczamy dokładnie w przygotowanej paście i odstawiamy na pół godziny. Po upływie tego czasu pieczemy w temperaturze 190 stopni około 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Miodowo- musztardowe skrzydełka
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, musztardą i miodem. Kolendrę i ziele angielskie ucieramy w moździerzu, dodajemy do pozostałych składników wraz ze słodką papryką, natką pietruszki, cząbrem, imbirem, chili, solą i pieprzem.
Miodowo- musztardowe skrzydełka
Oczyszczone skrzydełka obtaczamy dokładnie w przygotowanej paście i odstawiamy na pół godziny.
Miodowo- musztardowe skrzydełka
Po upływie tego czasu pieczemy w temperaturze 190 stopni około 50 minut.