jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Miodula.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Miodula , czyli nalewka na miodzie to stara śląska receptura.

Miodula.

Składniki:

Miodula.

 

  • 1 szklanka spirytusu
  • 1 szklanka wody źródlanej
  • 1 szklanka miodu

 

Sposób przygotowania:

Miodula.
Miód rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy spirytus - mieszamy.
Przelewamy nalewkę do butelki i odstawiamy na pół roku.
Wstrząsamy od czasu do czasu przez pierwszy okres.
Bardzo ważne jest, by miód z którego robimy nalewkę był prawdziwy, o przyjemnym smaku i zapachu.
Miód który zastosowałam, to miód z leśnej pasieki górskiej.
Już w tej chwili czuć jego wyraźny smak w nalewce.
A im dłużej miodula postoi - tym jest lepsza , jak to nalewka.