anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Misz masz a`la leczo.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo proste danie na każdą okazję.

Misz masz a`la leczo. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Misz masz a`la leczo.

 

Sposób przygotowania:

Misz masz a`la leczo.
Cebulę obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę. Do wysokiego garnka wlewamy 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek, następnie wrzucamy pokrojoną wcześniej cebulę i dusimy, aż będzie lekko szklista. Następnie dodajemy parówki pokrojone w półksiężyce. Wszystko mieszamy i podsmażamy aż parówki lekko się zrumienią. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Paprykę dodajemy do reszty składników znajdujących się w garnku. Pieczarki dokładnie myjemy (ja nie obieram ze skórki), następnie kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Danie dusimy pod przykryciem ok. 7 minut. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w półksiężyce (ja cukinii nie obieram ze skórki) dodajemy do garnka i dusimy aż cukinia będzie al dente. Następnie dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem, wsypujemy oregano, wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Po tym czasie danie jest gotowe. Danie można podawać z ryżem lub makaronem.
Smacznego :)
Misz masz a`la leczo.
W kolejnym etapie do reszty składników dodajemy cukinię.
Misz masz a`la leczo.
W kolejnym etapie do pozostałych składników dodajemy pokrojone pieczarki.
Misz masz a`la leczo.
Na zdjęciu widać kolejno dodawane składniki cebulę, parówki, paprykę.
Misz masz a`la leczo.
produkty potrzebne do wykonania dania misz masz a`la leczo.