Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Mizeria ogórkowo- sałatkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

surówka w smaku slodko-kwaśnym

Mizeria ogórkowo- sałatkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mizeria ogórkowo- sałatkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Mizeria ogórkowo- sałatkowa
Sałatę opłukac i poszarpać na małe kawalki (nie ciąć niżem!). Ogórki opłukac i obrać ze skórki,a następnie zetrzeć na plasterki na tarce. Ogórki lekko posolic i odstawic na kilka minut, aby puściły sok. W małej miseczce przygotować sos- śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić cukrem i pieprzem. Gdyby ktoś wolal bardziej lub mniej słodkie/ kwaśne dodaje mniej lub wiecej cukru/ soku z cytryny. Gdy ogórki puszczą sok, połaczyc je z poszarpaną sałata i zalać smetaną. Wymieszać. Przygotowywac tuz przed podaniem.
Mizeria ogórkowo- sałatkowa
mozemy według uznania dodac mniej lub wiecej cukru
Mizeria ogórkowo- sałatkowa
sałatę szarpiemy, ale nigdy nie tniemy nozem

Tagi:

sałata