Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem to świetny dodatek do większości mięs. Przygotowanie to kilka chwil

Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem
Ogórki obieramy ze skórki i płuczemy, następnie ścieramy na tarce do jarzyn na cieniutkie plasterki, przekładamy do miseczki, oprószamy sola i odstawiamy na 10 minut. Odlewamy sok który puściły ogórki. Doprawiamy pieprzem. Zalewamy śmietaną. Koperek siekamy. Dodajemy do ogórków i całość mieszamy. Smacznego.
Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem
Etap 1 ogórki obieramy i ścieramy na cienkie plasterki
Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem
Etap 2 doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym
Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem
Etap 3 zalewamy śmietaną najlepiej lejącą
Mizeria z koperkiem i kolorowym pieprzem
Etap 4 dodajemy posiekany koperek i mieszamy