nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Mizeria z ogorków małosolnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mizerię można przygotować również ze świeżo zrobionych ogórków małosolnych. Najlepiej smakuje ta z malutkich ogórków.

Mizeria z ogorków małosolnych

Składniki:

Mizeria z ogorków małosolnych

 

  • ogórki małosolne - 6 małych sztuk
  • śmietana 18% - 4 łyżki
  • sól, pieprz - do smaku
  • cebula - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Mizeria z ogorków małosolnych
Krok 1: Wyciągamy ze słoja ogórki małosolne i osuszamy. krok 2: Kroimy ogórki małosolne nożem na grubsze talarki, lub jak wolimy możemy posiekać na cieniutkie plasterki na tarce. Krok 3:Cebulkę siekamy drobno w plasterki. Mieszamy razem z ogórkami i śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem. Gotowe.