aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Mizeria z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Troszkę inne wydanie mizerii, bo na kolorowo - z pomidorami i przybrane kiełkami rzodkiewki. Tak wiosennie :-)

Mizeria z pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z pomidorami
Warzywa dokładnie myjemy. Ogórka obieramy (od jasnej strony do ciemnej, żeby nie był goryczkowy w smaku) i kroimy w cienkie półplasterki. Wrzucamy do miski. Pomidory parzymy przez chwilkę we wrzątku (lepiej schodzi skórka), obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Por przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie półplasterki. Dorzucamy do miski z ogórkami i pomidorami. Solimy i mieszamy. Odstawiamy na 20 minut, żeby ogórki zmiękły, w międzyczasie odlewamy powstałą wodę z ogórków. Następnie dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Mieszamy. Wierzch dekorujemy kiełkami rzodkiewki. Podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Mizeria z pomidorami
Warzywa dokładnie myjemy. Ogórki i pomidory obieramy ze skórki.
Mizeria z pomidorami
Ogórki przecinamy wzdłuż na pół i cieniutko kroimy.
Mizeria z pomidorami
Pomidory kroimy w kosteczkę i dorzucamy do miski z ogórkami.
Mizeria z pomidorami
Por drobno kroimy, dorzucamy do mizerii. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.

Tagi:

pomidory