Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Książka Kucharska: 15 pomysłów na mizerię z ogórków

Mizeria z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny dodatek do drugiego dania, szczególnie dobrze komponuje się z mięsem. Dodatek pora nadaje mizerii oryginalnego posmaku.

Mizeria z porem

Składniki:

Mizeria z porem

 

  • 1 długi ogórek szklarniowy
  • 1 biała część pora (około 12 cm.)
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Mizeria z porem
1. Obranego ogórka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić go w dość cienkie plasterki. Pora posiekać w półplasterki i wrzucić do miski razem z pokrojonymi ogórkami.

2. Wlać śmietanę i całość wymieszać dokładnie. Wszystko doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku, jeszcze raz dokładnie wymieszać.