Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Mleczko arbuzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mleczko arbuzowe- fajne orzeźwienie na upalne dni

Mleczko arbuzowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mleczko arbuzowe

 

  • 1 kg arbuza
  • 500 ml kefiru
  • 3 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Mleczko arbuzowe
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do zrobienia napoju. Z arbuza odcinamy skórę. Następnie usuwamy z niego pestki. Arbuz kroimy na większe kawałki. Przygotowany arbuz przekładamy do blendera i miksujemy. Następnie wlewamy schłodzony kefir oraz wsypujemy cukier. Wszystko razem starannie miksujemy. Gotowy napój przelewamy do szklanek.
Mleczko arbuzowe
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do zrobienia napoju.
Mleczko arbuzowe
Z arbuza odcinamy skórę. Następnie usuwamy z niego pestki. Arbuz kroimy na większe kawałki.
Mleczko arbuzowe
Przygotowany arbuz przekładamy do blendera i miksujemy. Następnie wlewamy schłodzony kefir oraz wsypujemy cukier. Wszystko razem starannie miksujemy.