goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mleczna kanapka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciasto niczym nie odbiega od sklepowej mlecznej kanapki. Jest słodkie, lekkie i pyszne. Jeden minus to zdecydowanie za szybko znika.

Mleczna kanapka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mleczna kanapka

 

 

  • masa:
  • mleko 1/2 szklanka
  • mleko w proszku 2 szklanki
  • cukier 2/3 szklanka
  • masło 2 kostki
  • cukier waniliowy 2 opakowania

 

  • polewa:
  • czekolada mleczna 1 tabliczka
  • margaryna 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Mleczna kanapka
Do ubitych białek dodajemy żółtka, cukier - stale miksując wlewamy olej. przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy, przekrawamy na pół. Mleko zagotowujemy z oba cukrami, studzimy. Masło ucieramy, stopniowo wlewamy do niego mleko i wsypujemy mleko w proszku. Miksujemy. Masę przekładamy placki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z margaryną, mieszamy. Polewą polewamy ciasto. Studzimy.
Mleczna kanapka
Do ubitych białek dodajemy żółtka, cukier - stale miksując wlewamy olej, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Mleczna kanapka
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach
Mleczna kanapka
Masło ucieramy, stopniowo wlewamy do niego mleko i wsypujemy mleko w proszku. Miksujemy. Masę przekładamy placki