paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

mleczny sernik 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

gdy nie wychodzi Ci pieczenie zrób ten sernik

mleczny sernik 2

Składniki:

mleczny sernik 2

 

Sposób przygotowania:

mleczny sernik 2
Mleko przelewamy do garnka i gotujemy. W tym czasie śmietanę łączymy z jajkami, dokładnie mieszając. Gdy mleko sie zagotuje wlewamy do niego masę śmietanową. W ten właśnie sposób powstał ser. Odsączamy go na sicie i czekamy aż wystygnie. Masło ucieramy z cukrem na jednolita masę, dodajemy do masy brzoskwinię i figi oraz kilka kropli esencji migdałowej. Gdy ser jest już zimny za pomocą maszynki mielimy go i również dodajemy do masła z cukrem. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Gotową masę serową dzielimy na dwie równe części. Orzechy drobno siekamy i dodajemy do jednej części do drugiej natomiast kakao. Do tortownicy wlewamy masę z kakao, a na nią masę z orzechami. Tak przygotowaną tortownicę wkładamy do lodówki na ok 30 min. W tym czasie przygotowujemy galaretkę z połowy wody podanej w instrukcji. Gdy wystygnie i zacznie lekko tężnie zalewamy nią sernik w lodówce. Gotowe ciasto trzymamy w lodówce ok 3 godzin