Strona główna Młoda kapusta do obiadu ze słoniną

Młoda kapusta do obiadu ze słoniną

Kapusta, Dodatki « poprzedni | następny »
madi356 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 494
Młoda kapusta do obiadu ze słoniną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo lubię młodą kapustę do dań mięsnych.


trudność: łatwe
czas:

Młoda kapusta do obiadu ze słoniną - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 5 łyżek śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 5 dag słoniny

Młoda kapusta do obiadu ze słoniną - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę drobniutko szatkujemy. Słoninę drobniutko kroimy. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Następnie słoninę oraz cebulkę przesmażamy razem na patelni lub w wysokim rondlu. Koperek dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, drobniutko siekamy. Następnie do przesmażonej cebuli i słoniny dodajemy poszatkowaną kapustę oraz posiekany koperek. Całość dusimy do momentu, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką, całość jeszcze chwilę dusimy. Podajemy do dań mięsnych.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Młoda kapusta do obiadu ze słoniną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Pierogi z kapustą i grzybami Kapusta z grzybami i majerankiem
Gołąbki w panierce Schab pod jarmużową pierzynką Kapuściane rogaliki
Placki z kapusty Kapusta biała z boczniakami i koperkiem Surówka z kapusty pekińskiej Elfi
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Surówka jesienna z czerwonej kapusty Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane