eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Młoda kapusta Eli z bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Młoda kapusta wzbogacona smakowo i odżywczo bobem. Kapusta była pyszna i rodzinka ją bardzo chwaliła.

Młoda kapusta Eli z bobem

Składniki:

Młoda kapusta Eli z bobem

kapusta

  • 1/2 dużej główki kapusty
  • 2 cebule
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku

bób

  • 1/2 kg bobu
  • sól do smaku
  • cukier do smaku

zasmażka

dodatki

  • 1 pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta Eli z bobem

gotowanie kapusty

Młoda kapusta Eli z bobem
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści i ją poszatkować.

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści i ją poszatkować. Kapustę włożyć do garnka,posolić,zalać wodą i gotować do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić.

Przygotowanie kapusty

Młoda kapusta Eli z bobem
Do kapusty dodać zasmażkę,pokrojoną cebulę.cukier,pieprz,ocet i wymieszać.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać margarynę,dodać mąkę i smażyć -nie rumienić. Do kapusty dodać zasmażkę,pokrojoną cebulę.cukier,pieprz,ocet i wymieszać. Całość zasmażyć.

Przygotowanie bobu

Młoda kapusta Eli z bobem
Bób przelać zimną wodą i obrać ze skórek.

Bób umyć. W garnku zagotować wodę z solą i cukrem. Do wrzątku włożyć bób,gotować około 10 minut i odcedzić. Bób przelać zimną wodą i obrać ze skórek. Obrany bób dodać do kapusty.

ptzygotowanie koperku

Młoda kapusta Eli z bobem
koperek posiekany dodajemy do kapusty

Bób przelać zimną wodą i obrać ze skórek. Pokrojony koperek dodać do kapusty i bobu. Całość wymieszać. Smacznego!


Tagi:

kapusta bób