gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Młoda kapusta na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Młodą kapustę na ciepło podaję jako dodatek do obiadu. Jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Młoda kapusta na ciepło Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Młoda kapusta na ciepło

 

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 50 ml śmietanki 12%
  • 1/2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta na ciepło
Kapustę szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni. Do kapusty wlewamy 3/4 szklanki wody i dodajemy pół kostki rosołowej. Całość dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut (co jakiś czas mieszamy). Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do kapusty. Podsmażamy przez chwilę mieszając. Gotową kapustę wykładamy na półmisek.
Młoda kapusta na ciepło
apustę szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni.
Młoda kapusta na ciepło
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do kapusty.

Tagi:

kapusta