Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Młoda kapusta po węgiersku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna młoda kapusta z warzywami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała na obiad dla całej rodziny. Polecam gorąco!!!

Młoda kapusta po węgiersku

Składniki:

Młoda kapusta po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta po węgiersku

Podsmażanie kapusty

Młoda kapusta po węgiersku
Kapustę drobno szatkuję. Cebulę kroję w kostkę. Kapustę z cebulą podsmażam na maśle. Wlewam wodę.

Kapustę drobno szatkuję. Cebulę kroję w kostkę. Kapustę z cebulą podsmażam na maśle. Wlewam wodę.

Podsmażanie kiełbasy.

Młoda kapusta po węgiersku
Do kapusty dodaję liście laurowe, ziele, kminek, paprykę mieloną i przyprawę uniwersalną. Gotuję 15 minut. Kiełbasę kroję w plasterki. Podsmażam na oliwie.

Do kapusty dodaję liście laurowe, ziele, kminek, paprykę mieloną i przyprawę uniwersalną. Gotuję 15 minut. Kiełbasę kroję w plasterki. Podsmażam na oliwie.

Dodawanie warzyw

Młoda kapusta po węgiersku
Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cukinię kroję w półplasterki. Pomidory kroję w ósemki. Przygotowane warzywa oraz kiełbasę dodaję do kapusty. Gotuję 20 minut.

Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cukinię kroję w półplasterki. Pomidory kroję w ósemki. Przygotowane warzywa oraz kiełbasę dodaję do kapusty. Gotuję 20 minut.

Doprawianie kapusty

Młoda kapusta po węgiersku
Kapustę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.

Kapustę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.