Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Młoda kapusta według pięciu przemian

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Młoda kapusta w wersji bardzo lekkiej. Z masą różnych składników które na pierwszy rzut oka do siebie nie pasuję. Jednak efekt końcowy mówi coś zupełnie innego.

Młoda kapusta według pięciu przemian Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta według pięciu przemian

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta według pięciu przemian
Gotujemy wodę dodajemy liść laurowy, majeranek i kminek gotujemy. Ten ostatni można sobie darować jeśli ktoś nie lubi. Po około 3 -4 min dodajemy ; pieczarki, morele, rodzynki i śliwki. Znów chwilę gotujemy i teraz czas na poszatkowaną kapustę, cebulę, ziele i pieprz. Po chwili odrobinę solimy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Oba składniki wrzucamy do kapusty i gotujemy wolno pod przykryciem do miękkości. Należy pamiętać aby mieszać drewnianą łyżką.
Młoda kapusta według pięciu przemian
Połowę młodej kapust szatkujemy na średnią grubość.
Młoda kapusta według pięciu przemian
Gotowane suszone owoce dają potrawie słodyczy i ciekawego smaku.
Młoda kapusta według pięciu przemian
Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Młoda kapusta według pięciu przemian
Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę.