Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszna kapustka do obiadu na wiosenne obiadkowanie

Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem

 

  • główka małej młodej białej kapusty
  • 30 dag boczku
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • magii

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i zaparzamy - odlewamy wodę, a następnie wlewamy około 2 szklanek (tyle aby nie przykrywało kapusty), dodajemy sól i gotujemy. W tym czasie boczek kroimy w słupki i podsmażamy. Koperek drobno siekamy. Do gotującej kapustki z której połowa wody już odparowała dodajemy podsmażony boczek i koperek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wyparowania pozostałej wody. Podajemy na ciepło
Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Kapustę młodą szatkujemy na drobno i zalewamy wodą
Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Boczek kroimy w słupki ipodsmażamy na patelni
Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Do gotującej kapusty dodajemy podsmazony boczek
Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
następnie dodajemy posiekany koperek i wszystko

Tagi:

kapusta