Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Młoda kapusta z boczkiem i koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taką młodą kapustę z boczkiem i koprem najczęściej podaję do schabowego. Jednak świetnie ona pasuje też do innych mięs.

Młoda kapusta z boczkiem i koprem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta z boczkiem i koprem

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z boczkiem i koprem
Kapustę poszatkować, delikatnie posolić, wymieszać. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Oprószyć pieprzem, jeśli mamy możemy też dodać skórę z boczku wędzonego. Gotować pod przykryciem.

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać do kapusty. Kiedy kapusta będzie miękka to ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę. Dodać do kapusty. Wymieszać. Dodać posiekany koper. Wymieszać.

Przyprawić do smaku. Podawać na gorąco. 
Młoda kapusta z boczkiem i koprem
Do kapusty dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Młoda kapusta z boczkiem i koprem
Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć i dodać do kapusty.
Młoda kapusta z boczkiem i koprem
Do kapusty dodać przygotowaną ze smalcu i mąki zasmażkę.
Młoda kapusta z boczkiem i koprem
Dodać posiekany koper i przyprawić do smaku.

Tagi:

kapusta