mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Młoda kapusta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najlepszy dodatek do wiosennych i letnich obiadów. A jeszcze lepsza, gdy kapusta pochodzi z naszych przydomowych ogródków.

Młoda kapusta z koperkiem

Składniki:

Młoda kapusta z koperkiem

 

  • 1 duża główka kapusty
  • dwie garście kopru włoskiego posiekanego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • sól wedle własnego smaku.

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z koperkiem
Kapustę szatkujemy na drobno, zalewamy wodą i gotujemy na półmiękko. Można dać tu trochę soli. Następnie odcedzamy, dodajemy śmietanę, koper i solimy wedle własnego uznania.

Tak gotujemy na miękkim ogniu, ciągle mieszając, żeby nie przywarła do garnka. Gdy już kapusta jest miękka zestawiamy z ognia.

Smacznego.

Tagi:

kapusta