Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Młoda kapusta z koperkiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna młoda kapusta duszona z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta z koperkiem.

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 70-100 ml śmietany 12 %
  • ocet
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z koperkiem.

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, drobno szatkujemy, płuczemy. Zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy, pozostawiając odrobinę wody w garnku. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem. Wlewamy około 2 łyżek octu oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Dodajemy drobno poszatkowany koperek, mieszamy. Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca: