Młoda kapusta z koperkiem.

Kapusta, Dodatki « poprzedni | następny »
Bernadetta

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 5
Młoda kapusta z koperkiem.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna młoda kapusta duszona z koperkiem


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Młoda kapusta z koperkiem. - SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 70-100 ml śmietany 12 %
  • ocet
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Młoda kapusta z koperkiem. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, drobno szatkujemy, płuczemy. Zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy, pozostawiając odrobinę wody w garnku. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem. Wlewamy około 2 łyżek octu oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Dodajemy drobno poszatkowany koperek, mieszamy. Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Podajemy na ciepło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Młoda kapusta z koperkiem. (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960

2012-03-22 23:01
Jak ja lubie mloda kapustke.Dla mnie mogla by byc mloda caly rok....5...:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Zapiekanka z mięsem mielonym Surówka z białej kapusty Kapuściany garnek
Lazania z kapustą włoską i kurczakiem Domowe łazanki z kurczakiem i pomidorem Nogi z kaczki po góralsku
Surówka z kiszonej kapusty Coleslaw z czerwonej kapusty Kapuśniak Eli na wędzonce
Zupa z kapustą i grochem Łazanki mieszane Surówka z kiszonej kapusty,cebuli i marchewki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane