ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Młoda kapusta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taką kapustkę możemy podać do obiadu. Smak i zapach jest niepowtarzalny. Tylko o tej porze roku to danie tak super smakuje.

Młoda kapusta z koperkiem

Składniki:

Młoda kapusta z koperkiem

 

  • główka młodej kapusty
  • duży pęczek koperku
  • sok z jednej cytryny
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z koperkiem

ETAP 1:

Kapustę drobno poszatkować . Dokładnie umyć i osuszyć - odwirować.

Włożyć do garnka i zalać niedużą ilością wody. Gotować do miękkości. Jest młoda, a więc wystarczy kilka minut.

Dodać sok z cytryny, cukier, masło, sól do smaku. Koperek umyć, osuszyć i drobniutko posiekać. Dodać na koniec do kapusty. Pozostanie ładnie zielony.

Smacznego.