dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Młoda kapusta z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne połączenie kapusty i rabarbaru;)

Młoda kapusta z rabarbarem

Składniki:

Młoda kapusta z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z rabarbarem
Kapustę oczyść z wierzchnich liści,opłucz, poszatkuj. Zalek niewielką ilością wody, dodaj połowę masła, ugotuj do miękkości na małym ogniu. Rabarbar oczyść, pokrój, dodaj do kapusty, pod koniec gotowania. Przypraw do smaku. Mąkę rozetrzyj z odrobiną zimnej wody, dodaj do kapusty, wymieszaj dokładnie i zagotuj. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, i gotuj do miękkości. Odcedź i wrzuć na patelnię z reszta roztopionego masła, podsmaż krótko na złoto. Podawaj obficie posypane koprem z duszona kapustą.

Tagi:

kapusta