Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

pyszne młode ziemniaczki ugotowane w mundurkach

Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach

 

  • Młode ziemniaczki (ilość wg uznania - 2-3 ziemniaczki na osobę)
  • masełko
  • koperek
  • sól

Sposób przygotowania:

Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach
Wybieramy młode ziemniaczki średniej bądź małej wielkości, myjemy je pod bieżącą wodą - staramy się by skórka z nich nie zeszła. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i soli około 2 małe łyżeczki, gotujemy do miękkości pod przykryciem. W tym czasie drobno siekamy koperek. Ziemniaki odcedzamy, gorące przekładamy na talerz, smarujemy obficie masłem i posypujemy świeżym koperkiem! Smacznego
Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach
Ziemniaki wkładamy do garnka i zalewamy wodą
Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach
Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy
Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach
Gorące, dopiero co odcedzone ziemniaczki wyciągamy na talerz
Młode ziemniaczki gotowane w mundurkach
Obficie smarujemy ziemniaczki masełkiem i posypujemy koperkiem

Tagi:

ziemniaki