OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Młode ziemniaczki upieczone w ziołach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 25

Wspaniały smak i zapach , ziemniaczki pasują do mięsa , czy nawet jajka sadzonego . Polecam, bo są naprawde wspaniałe

Młode ziemniaczki upieczone w ziołach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młode ziemniaczki upieczone w ziołach

 

  • ok. 30 drobnych młodych ziemniaczków
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 czubata łyżka : rozmarynu, tymianku, majeranku, przyprawy do ziemniaków
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Młode ziemniaczki upieczone w ziołach
Ziemniaki obrać, opłukać. Do naczynia wlać olej. Wsypać przyprawy i wymieszać. Dodać sól. Wymieszać. Przygotowane ziemniaczki wsypać do naczynia i zmieszać je bardzo dokładnie z marynatą.

Piekarnik nagrzać do 180*C. Ziemniaki ułożyć na formie do pieczenia, jeśli w naczyniu pozostały przyprawy, polać jeszcze całość.

Piec ok 30minut, przewracając co jakiś czas, by nie przywierały .
Młode Ziemniaczki upieczone w ziołach
przygotowujemy naczynie i wlewamy 1/4 szklanki oleju
Młode Ziemniaczki upieczone w ziołach
dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy .
Młode Ziemniaczki upieczone w ziołach
wsypujemy młode ziemniaczki, obrane i opłukane
Młode Ziemniaczki upieczone w ziołach
mieszamy z przyprawami i dajemy na formę