darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Młode ziemniaki z grilla w kolorach włoskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolorowa, elegancka i niesamowicie aromatyczna potrawa z młodych ziemniaków. Można je przyrządzić wcześniej a potem tylko podpiec na grillu.

Młode ziemniaki z grilla w kolorach włoskich Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Młode ziemniaki z grilla w kolorach włoskich

 

Sposób przygotowania:

Młode ziemniaki z grilla w kolorach włoskich
Ziemniaki dokładnie wyszorować, przekroić na pół i ugotować na parze. Posypać solą, pieprzem i ułożyć po cienkim plasterku pomidora. Znów posypać odrobiną pieprzu, ułożyć plasterek mozzarelli i listek bazylii. Ziemniaki układać na grillu skórką do dołu i piec kilka do kilkunastu minut. Doskonale smakują z różnego rodzaju dipami.
Młode ziemniaki z grilla w kolorach włoskich
Etap 1 Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na parze
Młode ziemniaki z grilla w kolorach włoskich
Etap 2 Ułożyć pomidora i plasterki mozzarelli
Młode ziemniaki z grilla w kolorach włoskich
Etap 3 Położyć po listku świeżej bazylii

Tagi:

ziemniaki