Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Modra kapusta wg Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepyszna kapusta na gorąco.

Modra kapusta wg Mysiuni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Modra kapusta wg Mysiuni

 

  • 1 czerwona kapusta
  • 2 cebule
  • 4 łyżki margaryny
  • kwasek cytrynowy
  • szklanka wody
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Modra kapusta wg Mysiuni
Z kapusty ściągamy wierzchnie liście i wszystko pozostałe drobno szatkujemy. W dużym garnku nastawiamy wodę, wsypujemy 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego i po zagotowaniu wrzucamy kapistę. Gotujemy ja ok 5-8 minut do czasu aż lekko skruszeje.

W osobny garnku topimy margarynę i podsmażamy chwilę cebule pokrojone w drobną kostkę. Jak się lekko zrumieni to dodajemy podgotowaną i odcedzoną czerwoną kapustę.

Do cebuli i kapusty wlewamy szklanke wody i dusimy do czasu aż cała nie odparuje. Bardzo często mieszamy, aby nic się nie przypaliło.

Między czasie kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącą kapustę podajemy do obiadu.
Modra kapusta wg Mysiuni
kapuste staramy się bardzo drobno posiekać . . . .
Modra kapusta wg Mysiuni
obgotowaną kapustę przesmażamy z cebulką i przyprawami

Tagi:

kapusta