czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Mój murzynek z własna polewą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można jeść od razu lub użyć jako "baza" do innych ciast z kremem.Wychodzi zawsze bez wyjątku.

Mój murzynek  z własna polewą

Składniki:

Mój murzynek z własna polewą

 

Sposób przygotowania:

Mój murzynek z własna polewą
Cukier ,margarynę i kakao zagotować lub podgrzać do połączenia .Przestudzić .Odlać 1/2 szklanki na polewę a resztę dodać razem z jajkami do maki.Wymieszać z proszkiem do pieczenia i wylać na wcześniej przygotowana tortownicę.Piec ok.40 minut w temperaturze 170 stopni.Po ostudzeniu przełożyć dowolnym kremem lub użyć jako baza np. do wz -ki. Oblać wcześniej odlaną a teraz podgrzana polewą.

Tagi:

jajko jajka