oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

mój panierowany bakłażan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jarskie danie ktore smakuje jak smażony grzyb zwany kanią.

mój panierowany bakłażan Więcej zdjęć (3)

Składniki:

mój panierowany bakłażan

 

Sposób przygotowania:

mój panierowany bakłażan
Świeżego bakłażana umyć w zimnej bieżącej wodzie,osuszyć.Pokroić w plastry grubości 1 1/2 cm. Każdy z plastrów nasolić i odstawić na 30 minut. Po tym czasie opłukać zimna wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić każdy plaster vegetą. Panierować w mące,roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać najlepiej z młodymi ziemniakami.
mój panierowany bakłażan
Pokrojony bakłażan i posolony z kazdej strony czeka 30 minut.
mój panierowany bakłażan
Juz opanierowany wygląda dostojnie, teraz tylko usmażyć.