Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Mój placek po węgiersku

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Bardzo dobre danie!!!!!!!!!!

Mój placek po węgiersku

Składniki:

Mój placek po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Mój placek po węgiersku
Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem . Następnie do mięsa dodajemy pokrojona w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości, Ziemniaki rozdrobnić w blenderze wraz z cebulą. dodać jajka i mąkę, posolić i popieprzyć.Wymieszać,Smażyć na patelni duże placki.Następnie na usmażone placki nakładać po dużej łyżce gulaszu i składać na pół.Na wierzch położyć kleks śmietany.