iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mój sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Każdy sernik robi inaczej ja robię tak wychodzi pyszny .

Mój sernik na zimno Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mój sernik na zimno

 

  • 1 kg sera mielonego 1 wiaderko
  • 2 szt galaretka truskawkowa,
  • 4 łyżeczki żelatyna,
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • truskawki,
  • cukier waniliowy,
  • 200 ml śmietany 30 %,
  • Biszkopt,
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Mój sernik na zimno
Najpierw pieczemy biszkopt w tortownicy w której będzie sernik. Ubijamy białka z cukrem na sztywna pianę. Dodajemy żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt ok 25 min w 200 stopniach. Zimny biszkopt układamy w tortownicy i kropimy sokiem owocowym. Trzy krotnie mielony ser - taki z wiaderka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewamy śmietanę i letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody. Wszystko miksujemy i wlewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody -odstawiamy. Na twardym serze układamy truskawki i zalewamy tężącą galaretką. Wstawiamy do lodówki.
Mój sernik na zimno
Tak wygląda sernik w pełnej okazałości - po wyciągnięciu z tortownicy