Mój Sernik Pewniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny sernik, który zawsze się udaje.

Mój Sernik Pewniak

Składniki:

Mój Sernik Pewniak

 

  • 1 kg twarogu zmielonego
  • Kasia lub inna margaryna
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • szklanka mleka
  • 4 łyżki kartoflanki
  • biszkopt

Sposób przygotowania:

Mój Sernik Pewniak
Do rozpuszczonego w większym garnku masła dodać cukier i c.waniliowy, chwilę pogotować. Twaróg wymieszać z jajkami, dodać do tłuszczu i podgrzewać do chwili zawrzenia - nie zagotować. Kartoflankę rozprowadzoną w mleku dolać do masy i mieszać aż do zgęstnienia. Gorącą masę przełożyć na biszkopt i nakryć drugim. Pod wpływem ciepła biszkopt zrobi się pulchny i mięciutki. Wierzch ozdobić według uznania.