Strona główna Mój stek wieprzowy z cebulką

Mój stek wieprzowy z cebulką

oszude

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 1
Mój stek wieprzowy z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Stek wieprzowy mielony to fajna sprawa a cebulka dodaje smaku.


trudność: łatwe
czas:

Mój stek wieprzowy z cebulką - SKŁADNIKI:

Mój stek wieprzowy z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Mięso dać do miski i doprawić solą i pieprzem dosć mocno. Wyrobić dokładnie na gładka mase, jeżeli mięso jest za twarde można dodać trochę zimnej wody. Z tak przygotowanego mięsa formujemy małe okrągłe kotlety, zpłaszczamy je i obtaczamy w mące pszennej. Na rozgrzany tłusz najlepiej smalec kładziemy kotlety i smażymy powoli na złoty kolor. Na osobnej patelni rozgrzewamy margarynę i kładziemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją solą i smażymy na lekko rumiany kolor. Gdy steki mamy usmażone kładziemy na wierzch podsmażona cebulę i podajemy najlepiej z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mój stek wieprzowy z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Zrazy mielone z pieczarkami i serem Pieczeń rzymska z papryką Mielone z ziarnami
Mielone z pieczarkami Pulpeciki w sosie grzybowym  Babeczki mięsne z delikatnym kremem ziemniaczanym
Krokiety z mięsem i warzywami Mięso mielone w stylu tajwańskim Mielone z niespodzianką
Roladki z mięsa mielonego i pieczarek Zapiekanka z mięsa mielonego i z ziemniaków Kotlety wieprzowe z kapustą pekińską

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane