oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój stek wieprzowy z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Stek wieprzowy mielony to fajna sprawa a cebulka dodaje smaku.

Mój stek wieprzowy z cebulką

Składniki:

Mój stek wieprzowy z cebulką

Sposób przygotowania:

Mój stek wieprzowy z cebulką

Mięso dać do miski i doprawić solą i pieprzem dosć mocno. Wyrobić dokładnie na gładka mase, jeżeli mięso jest za twarde można dodać trochę zimnej wody. Z tak przygotowanego mięsa formujemy małe okrągłe kotlety, zpłaszczamy je i obtaczamy w mące pszennej. Na rozgrzany tłusz najlepiej smalec kładziemy kotlety i smażymy powoli na złoty kolor. Na osobnej patelni rozgrzewamy margarynę i kładziemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją solą i smażymy na lekko rumiany kolor. Gdy steki mamy usmażone kładziemy na wierzch podsmażona cebulę i podajemy najlepiej z ziemniakami.

Redakcja poleca: