Strona główna Mój stek wieprzowy z cebulką

Mój stek wieprzowy z cebulką

oszude

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 1
Mój stek wieprzowy z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Stek wieprzowy mielony to fajna sprawa a cebulka dodaje smaku.


trudność: łatwe
czas:

Mój stek wieprzowy z cebulką - SKŁADNIKI:

Mój stek wieprzowy z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Mięso dać do miski i doprawić solą i pieprzem dosć mocno. Wyrobić dokładnie na gładka mase, jeżeli mięso jest za twarde można dodać trochę zimnej wody. Z tak przygotowanego mięsa formujemy małe okrągłe kotlety, zpłaszczamy je i obtaczamy w mące pszennej. Na rozgrzany tłusz najlepiej smalec kładziemy kotlety i smażymy powoli na złoty kolor. Na osobnej patelni rozgrzewamy margarynę i kładziemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją solą i smażymy na lekko rumiany kolor. Gdy steki mamy usmażone kładziemy na wierzch podsmażona cebulę i podajemy najlepiej z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mój stek wieprzowy z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki mielone z kaszą Cannelloni z mięsem i grzybami pod beszamelem Rolada z pieczarkami
Kotleciki z kuskus, kapustą i czosnkiem Mielone z pieczarkowym środkiem Gow Gee – pierożki gotowane na parze
Sajgonki z mięsem i warzywami Wieprzowe kotlety z kaszą kuskus Mięsne kuleczki z kaszą w sosie pomidorowym
Pulpety wieprzowe w occie Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki Papryczki faszerowane soczewicą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane