Strona główna Mój stek wieprzowy z cebulką

Mój stek wieprzowy z cebulką

oszude - Przepis na: Mój stek wieprzowy z cebulką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Mój stek wieprzowy z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Stek wieprzowy mielony to fajna sprawa a cebulka dodaje smaku.


trudność: łatwe
czas:

Mój stek wieprzowy z cebulką - SKŁADNIKI:

  • 400g mięso mielone wieprzowe
  • 2 szt cebula
  • 3 łyżki margaryny
  • mąka pszenna
  • sól, pieprz mielony
  • tłuszcz do smażenia

Mój stek wieprzowy z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Mięso dać do miski i doprawić solą i pieprzem dosć mocno. Wyrobić dokładnie na gładka mase, jeżeli mięso jest za twarde można dodać trochę zimnej wody. Z tak przygotowanego mięsa formujemy małe okrągłe kotlety, zpłaszczamy je i obtaczamy w mące pszennej. Na rozgrzany tłusz najlepiej smalec kładziemy kotlety i smażymy powoli na złoty kolor. Na osobnej patelni rozgrzewamy margarynę i kładziemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją solą i smażymy na lekko rumiany kolor. Gdy steki mamy usmażone kładziemy na wierzch podsmażona cebulę i podajemy najlepiej z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mój stek wieprzowy z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem
Szaszłyki z mielonego z boczkiem Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami
Pieczeń w chlebie schowana Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym
Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane