ciekawskab

ciekawskab

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Mój ulubiony kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna zupa na jesienne dni.

Mój ulubiony kapuśniaczek

Składniki:

Mój ulubiony kapuśniaczek

 

Sposób przygotowania:

Mój ulubiony kapuśniaczek
Na początku ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu około 20 minut.
W tym czasie boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę białą cebulę i smażymy do chwili, w której cebula lekko się zarumieni.
Kolejno dodajemy pokrojoną kiszoną kapustę .
Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 minut.
Do gotujących się ziemniaków dodajemy duszoną kapustę z boczkiem i kiełbasą.Mieszamy.
Dodajemy kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie i zmiażdżony czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy około 10-15 minut.
Ugotowany kapuśniaczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.