paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moja bsałatka z ogórków pikantnych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

idealna do obiadu podczas zimy

moja bsałatka z ogórków pikantnych

Składniki:

moja bsałatka z ogórków pikantnych

 

  • 3 kg ogórków
  • 1 kg marchewki
  • 1 kg cebuli
  • 20 dag cukru
  • 1 duży słoik keczupu pikantnego
  • 1 duży słoik koncentratu pomidorowego
  • 250 ml octu
  • 2 łyżki soli
  • 3 liście laurowe

Sposób przygotowania:

moja bsałatka z ogórków pikantnych
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Ogórki obieramy ze skóry i kroimy w plasterki. Mieszamy ze sobą w dużym garnku ocet, keczup, koncentrat, sól, cukier i liście laurowe. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wkładamy do garnka marchew i cebulę. Często mieszając całość gotujemy ok 15 min. Kolejno dodajemy ogórki i wspólnie gotujemy jeszcze 5 min. Sałatkę przekładamy do niedużych słoików, które pasteryzujemy ok 20 min.

Tagi:

ogórki