malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Moja delicja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto z kremem budyniowym i galaretką

Moja delicja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moja delicja

 

  • 4jaja
  • 3/4szk mąki pszennej
  • 1/2szk. cukru
  • 2 łyżki kakao
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3budynie śmietankowe
  • 2,5szk mleka
  • kost margaryny
  • 2galaretki cytrynowe
  • 2galaretki truskawkowe
  • 40dag delicji
  • puszka brzoskwiń

 

Sposób przygotowania:

Moja delicja
Białka ubij na sztywną piane ze szczypta soli, dodaj cukier, żółtka i nadal ubijaj. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaj. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem formy. Piecz w temperaturze 160stC przez 20minut. Ostudź.
Budynie ugotuj z mlekiem.
Do ciepłego budyniu dodaj margarynę i wymieszaj.
Galaretki cytrynowe rozpuść w szklance wody, gdy ostygną wymieszaj z budyniem. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na małe kawałki i dodaj do budyniu.
Masę wylej na biszkopt.
Na masie ułóż delicje, a na nie wlej galaretki truskawkowe. Odstaw do stężenia.
Moja delicja
Upieczony ciemny biszkopt pozostaw do ostudzenia
Moja delicja
Masa budyniowa z kawałkami brzoskwiń.
Moja delicja
Na masę budyniową wyłóż delicje.
Moja delicja
Na masę z delicjami wylej galaretkę