paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja domowa musztarda

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

idealny dodatek do kanapek

Moja domowa musztarda

Składniki:

Moja domowa musztarda

 

  • 6 łyżek ciemnej gorczycy
  • 6 łyżek jasnej gorczycy
  • 6 łyżek białego wina pół wytrawnego
  • 2 łyżki różowego octu winnego
  • 2 łyżeczki soli
  • miód

 

Sposób przygotowania:

Moja domowa musztarda
Obie gorczyce przekładamy na suchą patelnie i prażymy ją lekko. Następnie połowę gorczycy wsypujemy do moździerza i energicznymi ruchami ucieramy ja na mniejsze kawałki. Do gorczycy dodajmy 1/2 szklanki miodu, różowy ocet i białe wino. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na jednolita masę. Gotową musztardę wkładamy do słoika. Przed podaniem musztarda na 24 godziny wędruje ona do lodówki. Ilość miodu zależy od naszych upodobań smakowych.