Strona główna Moja kaczka faszerowana bez kości

Moja kaczka faszerowana bez kości
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Kaczka « poprzedni | następny »
oszude - Przepis na: Moja kaczka faszerowana bez kości offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 183
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Moja kaczka faszerowana bez kości
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Taka kaczka jest świetna na gorąco jak również na zimno


trudność: średne
czas:

Moja kaczka faszerowana bez kości - SKŁADNIKI:

Moja kaczka faszerowana bez kości - PRZYGOTOWANIE:

Kaczke umyć w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Połozyc na plecach i wytrybować ją z kości. Najlepiej naciąć wzdłóż grzbietu ale nie do końca. Ostrym cienkim nożem oddzielic mięso od kości. Kości mozna uzyć do zupy. Podroby z kaczki pokroić grubo i dodac do mięsa, tak samo pokroić marchew i słoninę. Doprawic wszystko przyprawami i wymieszać farsz. Do wyluzowanej kaczki i wcześniej trochę doprawionej w srodku wkładamy farsz i zszywamy mięjsce cięcia za pomocą wykałaczek i nici. Całą kaczke teraz doprawiamy po wierzchu papryka i majerankiem oraz solą. Na dno naczynia w której będziemy piec kaczke dajemy skórę ze słoniny oraz przyprawy, liść i ziele angielskie. Tak przygotowana kaczke przykrywamy z góry folią aluminiową i wkładamy do pieca. Pieczemy w temp, 180 stopni około 2 godzin. Po tym czasie ściągamy folie i możemy lekko przesuszyć. Podajemy na gorąco lub na zimno. Doskonały dodatek do pieczywa. Mozna fajnie cienko pokroic bez obaw o kości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moja kaczka faszerowana bez kości  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Galantyna z kaczki Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Kaczka w pomarańczach
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami
Pieczona kaczka z jabłkami Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane