paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja karkówka na piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealnie komponuje się z ziemniakami z wody

Moja karkówka na piwie

Składniki:

Moja karkówka na piwie

 

  • 1 kg karkówki
  • 150 ml ciemnego piwa
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • 2 łyżeczki tymianku
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Moja karkówka na piwie
Karkówkę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie ją osuszamy. Piwo mieszamy z rozmarynem i tymiankiem, mieszamy dokładnie całość. Do powstałej marynaty dodajemy 3-4 łyżki oleju oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy. Mięso przekładamy do pojemnika które możemy zamknąć. Polewamy je marynatą. Pojemnik szczelnie zamykamy i pozostawiamy tak karkówkę do zamarynowania na noc. Następnie całą zawartość pojemnika przekładamy do woreczka do pieczenia. Karkówkę pieczemy 50 min w 190C