paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja konfitura z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

uwielbiam ten smak w jesienne poranki

Moja konfitura z dyni Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Moja konfitura z dyni

 

Sposób przygotowania:

Moja konfitura z dyni
Dynie umytą, obraną, za pomocą noża kroimy w kostkę. Następnie zasypujemy ją cukrem, mieszamy całość dodając cynamon według uznania oraz 1/2 łyżeczki gałki. Całość odstawiamy na godzinę. Po tym czasie całość gotujemy. Gdy konfitura zawrze gotujemy ją jeszcze ok 40 min. Pamiętajmy aby często ją mieszać. Następnie odstawiamy ją by wystygła. Zimną wkładamy do słoików i 20 min pasteryzujemy.
Moja konfitura z dyni
gotowy, już zapasteryzowany słoik z konfiturą

Tagi:

dynia