Moja nalewka ziołowa

Nalewki « poprzedni | następny »
paula231406 - Przepis na: Moja nalewka ziołowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
Moja nalewka ziołowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

idealna nalewka na trawienie


trudność: łatwe
czas:

Moja nalewka ziołowa - SKŁADNIKI:

  • 250 ml spirytusu
  • 2 łyżki dziurawca
  • 1 łyżka mięty
  • 1 łyżka cukru

Moja nalewka ziołowa - PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy dwie szklanki wody. Następnie jedną szklanką wrzątku zalewamy dziurawca. Pozostałą szklanką wody zalewamy mięte. Oba zioła parzymy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie za pomocą sitka odcedzamy oba napary i łączymy ze sobą. Do naparu z ziół dodajmy cukier i spirytus. Mieszamy całość i odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie nadaje się do spożycia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Moja nalewka ziołowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Dżem dyniowo-pomarańczowo-cytrynowy Najprostsza tarta grzybowa Pieczone udka z kurczaka
Papryka w słoikach Sałatka z ryżu jajek i kukurydzy Karczek gotowany
Kotlety z tofu i indykiem Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu
Słoneczny sernik dyniowy Chleb z dynią i kaszą jaglaną Gryczane knedle

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane