monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Moja suróweczka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Moja niespełna 3 letnia córcia zajadała się nią dziś przy obiedzie, aż się uszka trzęsły:-)

Moja suróweczka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moja suróweczka z czerwonej kapusty

 

  • 0,5 kg czerwonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • sól,pieprz,
  • 1 łyżka cukru
  • 5 łyżek octu

Sposób przygotowania:

Moja suróweczka z czerwonej kapusty
Kapustę poszatkować ale nie za drobno. Przerzucić na sito i przepłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą, dodać łyżkę soli i dwie łyżki octu i ugotować do miękkości. Odcedzić i postawić do ostygnięcia. Jabłko umyć, wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (łącznie ze skórką). Cebulę obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wrzucić wystudzoną kapustę, jabłko i cebulę, dodać sól, pieprz, cukier i ocet. Ocet dodawać po 1 łyżce wymieszać i próbować, dosmaczać według własnego gustu. SMACZNEGO!
Moja suróweczka z czerwonej kapusty
Kapustę poszatkować, zalać wodą dodać sól i ocet, ugotować do miękkości
Moja suróweczka z czerwonej kapusty
Jabłko umyć, wyciąć gniazdo nasienne i zetrzeć na dużych oczkach
Moja suróweczka z czerwonej kapusty
Cebulę obrać zatrzeć na tarce o dużych oczkach