anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Moja zimowa zupa szczawiowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna i pożywna zupa szczawiowa:) najlepsza na chudych żeberkach.

Moja zimowa zupa szczawiowa

Składniki:

Moja zimowa zupa szczawiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Moja zimowa zupa szczawiowa
Żeberka umyć,pokroić na porcję,zalać wodą i zagotować,zszumować. Dodać cienko pokrojony por,starte warzywa na tarce,na grubych oczkach,oraz listek,ziele sól i pieprz,gotować do miękkości. Miękkie żeberka wyjąć z garnka,dodać ziemniaki,gotować aż będą miękkie,następnie wlać szczaw,gotować 5 min.Śmietanę rozrobić w garnuszku z gorącą zupą,żeby nie było grudek,zaprawić(nie gotować). Z żeberek wyjąć kości,pokroić,włożyć do zupy,dodać posiekaną natkę z pietruszki,doprawić mielonym pieprzem i solą,dokładnie wymieszać. Wlać na talerze,posypać ugotowanym na twardo jajkiem startym na tarce na grubych oczkach..