gusia1000

gusia1000

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Moja zupa ogórkowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 55

Przepis jest mojego autorstwa i znajduje się na stronach kulinarnych www. tj. : www.mojegotowanie.pl, www.apette.pl, www.urodaizdrowie.pl

Moja zupa ogórkowa

Składniki:

Moja zupa ogórkowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Moja zupa ogórkowa
Warzywa-marchew, pietruszkę, ziemniaki, cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
W/w warzywa włożyć to wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem do 2 litrów wody i do miękkości-15 minut.
Potem dodać do tego wywaru 70 dag., potartych na grubych oczkach i odciśniętych z soku kiszonych ogórków (wyrób własny).
200 ml kwaśnej śmietany wraz z 2 łyżkami mąki rozrobić i wlać do wrzątku.
(Wlać do tego trochę gorącego wywaru, by się zupa nie zważyła).
Dodać do smaku 2 różne kostki rosołowe (mniej, bo 1 kostka jest na pół litra wody).
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, maggi.
Posypać natką pietruszki lub koprem.
Gotować, aż zakipi.

Tagi:

zupa ogórki