monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Moja zupka kartoflanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sycąca i rozgrzewająca zupka-idealna na sobotni obiad w mroźny dzionek taki jak dziś:-), polecam!

Moja zupka kartoflanka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moja zupka kartoflanka

 

Sposób przygotowania:

Moja zupka kartoflanka
Mięso umyć, osuszyć włożyć do garnka, dodać listek i ziele angielskie. Wszystkie warzywa i ziemniaki pokroić w kostkę, umyć i dodać do garnka z mięsem. Zalać zimną wodą i wstawić na kuchenkę. Zagotować. Zbierać szum jeśli się pojawi. Dodać kostki rosołowe. Zmniejszyć ogień i gotować zupę około pól godziny lub do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do zupy. Mięso wyjąć, wzdłuż włókien pokroić na małe kawałki i ponownie dodać do zupy. Z łyżki mąki i chochli wywaru zrobić zaklepkę, wlać do zupy i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać bazylię, zamieszać i podawać gorące. Można podawać z pieczywem ale nie jest to konieczne bo i bez tego zupa jest pożywna. Smacznego!
Moja zupka kartoflanka
Umyte mięso przełozyć do garnka, dodać przyprawy
Moja zupka kartoflanka
Wszystkie warzywa łącznie z ziemniakami pokroić w kostkę
Moja zupka kartoflanka
Warzywa dodać do mięsa i zalać zimną wodą i zagotować