MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Moje batoniki musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne i dietetyczne batoniki musli

Moje batoniki musli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje batoniki musli

 

Sposób przygotowania:

Moje batoniki musli
Wszystkie ziarna i płatki wsypujemy na patelnię i prażymy kilka minut - aż sezam się zarumieni. Następnie ziarna przesypujemy do innego naczyniai na tą samą patelnię wlewamy miód, gdy się "rozpuści" dodajemy mleko i mieszamy. Po ok 2 minutach dosypujemy ziarna, płatki owsiane i rodzynki. Mieszamy aż wszystko ładnie się sklei. Gotową masę wykładamy na papier do pieczenia, równo rozsmarowujemy łyżką i przykrywamy papierem. Na górze kładziemy "obciążnik" - u mnie drewniana deska do krojenia, a gdy masa ostygnie wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie tniemy masę na batoniki :)
Moje batoniki musli
Wszystkie ziarna i płatki owsiane prażymy na patelni
Moje batoniki musli
Miód rozpuszczamy na patelni następnie dodajemy mleko skondensowane
Moje batoniki musli
Do masy dodajemy ziarna płatki i rodzynki
Moje batoniki musli
Gotową masę równomiernie rozprowadzamy na papierze do pieczenia i odkładamy do wystygnięcia

Tagi:

dynia